Wij Nederlanders gaan steeds vaker en steeds verder op reis. Dit doen we niet alleen maar naar veilige, toeristische bestemmingen, maar ook naar risicovolle gebieden. Het is echter niet zo dat backpackers door de jungle van Thailand meer risico lopen om beroofd te worden dan toeristen die vakantie vieren op de Costa Brava en een dagje naar Barcelona gaan. Ook daar worden veel mensen beroofd. Hartstikke vervelend natuurlijk, want die zorgen wil je er op vakantie natuurlijk niet bij hebben. Wat kan je doen als je beroofd bent op vakantie? Lees het hier! 

Doe aangifte bij de lokale politie

Dit is vooral belangrijk wanneer je beroofd bent in een land dat geen lid is van de Europese Unie. Als je daar namelijk beroofd wordt, ben je verplicht om in dat land zelf aangifte te doen. Dit moet je dan helaas tijdens je vakantie doen, want in Nederland is dit niet meer mogelijk. Als het qua taal lastig gaat, kun je er altijd nog voor kiezen om een tolk in te schakelen. Als je beroofd wordt in een land binnen de EU en je kunt aantonen dat het aangifte doen in dat land niet ging, dan mag je de aangifte alsnog in Nederland indienen. Dit voelt voor veel mensen toch al wat meer vertrouwd en is een stuk makkelijker. 

Blokkeer passen en creditcards

Een hele logische stap natuurlijk, maar dit wordt vaak in de paniek nog wel eens vergeten. Tegenwoordig hebben criminelen je pincode niet meer nodig als ze eenmaal in het bezit zijn van je pinpas, want met het contactloos betalen van tegenwoordig kunnen zij in vrijwel elke winkel zonder je pincode geld pinnen vanaf jouw bankpas. Het is dus van enorm belang dat je deze passen meteen blokkeert nadat je erachter bent gekomen dat je beroofd bent. Om ervoor te zorgen dat je zelf alsnog in het bezit bent van geld, kun je vragen of familie geld overmaakt via een Western Union bank. Dit geld kan je dan uiterlijk 24 uur na het versturen ophalen. 

Zorg altijd voor een goede reisverzekering

Als je goed verzekerd bent op reis, dan wordt de schade bij een eventuele beroving al gauw beperkt. Een goede reisverzekering vergoedt namelijk veel van de schade die je hebt opgelopen op vakantie. Dit kan in ieder geval al een hele hoop stress schelen op vakantie. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen, dus zorg er altijd voor dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten!