Gezin

Ga je dit jaar op vakantie naar Spanje? Alicante is een prachtige stad in Spanje aan de Costa Blanca en telt ruim 300.000 inwoners. Vreemd genoeg is Alicante niet eén van de populairste stedentrip bestemming aangezien het daar bijna altijd heerlijk weer is. In en rondom Alicante zijn prachtige bezienswaardigheden en leuke activiteiten waar men zich prima kan vermaken.

Het Kasteel van Santa Bárbara

Op de top van berg Benacantil vind je het prachtige kasteel van Santa Bárbara. Boven bij het kasteel kan je over de muren heen lopen en dat zorgt voor een prachtig uitzicht over de stad Alicante en de zee. Ook de klimtocht zorgt voor een frisse lucht en mooi plaatjes. Zorg er wel voor als je de klimtocht aan gaat, dat je genoeg water mee neemt want het kan erg heet zijn. Daarom raad men ook aan om in de ochtend of laat in de middag te hiken.

De stranden

Alicante beschikt over een paar mooi stranden waar je heerlijk van kan genieten. Vlak bij het centrum vind je het lange zandstrand van Postiguet. Omdat dit strand vlak bij het centrum ligt, is het meestal enorm druk wegens de toeristen. Een kleiner strand waar voornamelijk de locals naar toe gaan is La Albufereta. Iets verder naar het noorden ligt Cabo de Huertas wat een prachtige plek is om te duiken.

Explanada

Op deze prachtige boulevard van Alicante komt de echte cultuur van de bewoners tot leven. Deze boulevard bestaat uit 6 miljoen marmeren tegels in de kleuren rood, blauw en wit wat tevens ook de kleuren van de stad zijn. De marmeren tegels beelden de golven van de middellandse zee uit. Op elk moment van de dag is het een goed moment om plaats te nemen op de boulevard en voorbijgangers te bewonderen. Daarnaast vind je op de boulevard leuke tentjes voor eten en drinken en handgemaakte souvenirs.

Barrio de Santa Cruz

Deze wijk in Alicante is schitterend om door heen te lopen. Het is namelijk een oude volkswijk en bestaat uit prachtige smalle straatjes en trappetjes. Daar vind je ook kleurrijke huisjes, sfeervolle straatjes, schilderachtige voordeuren en heel veel bloemetjes.Tevens vindt je ook nog oude vrouwtjes die de bloemetjes water geven en lekker op de stoel aan het kletsen zijn.

Wonen in Alicante

Ben je al eens in Alicante geweest en helemaal verliefd geworden op de stad dat je er over nadenkt om er te gaan wonen? Omdat Alicante beschikt over veel stranden, zijn er genoeg huizen met een schitterend zeezicht waar je, op elk moment van de dag, heerlijk van kan genieten.