Veel mensen kiezen ervoor om een ​​slotenmaker in te huren wanneer ze een nieuw huis kopen. Dit geeft hen gemoedsrust. Sommige mensen besluiten om meer sloten aan hun deuren toe te voegen, vooral als misdaad in hun buurt recent verergerd is. Als ze het niet prettig vinden om het zelf te doen, huren ze vaak een slotenmaker in. Veel slotenmakers hebben hun bedrijf vrijwel volledig op het internet kunnen overzetten. Dit heeft de kosten van het hebben van een winkel en het hebben van inventaris verlaagd. Slotenmakers zijn meestal in opleiding bij meester slotenmakers en zijn goed getraind voor verschillende beveiligings details.

Er zijn verschillende sloten die huis eigenaren op hun deuren kunnen hebben geïnstalleerd. Een van de meest populaire is het nachtslot. Deze sloten kunnen van binnenuit worden vergrendeld met een draaiknop. Ze kunnen zeer effectief zijn. Slotenmakers waarschuwen echter om niet alleen afhankelijk te zijn van een nachtslot als er een raam in de deur of in de buurt is. Ramen kunnen gemakkelijk worden gebroken en de draaiknop kan dan worden uitgeschakeld, waardoor een inbreker gemakkelijk toegang heeft tot het huis.

Knopvergrendelingen worden ook vaak gebruikt. Deze vereisen een sleutel om het slot te vergrendelen en te ontgrendelen. Sommige slotenmakers fronsen als je enkel een knopslot gebruikt, omdat ze van de deur kunnen worden weggewrikt als een inbreker binnen wilt komen. Veel huiseigenaren en appartementbewoners gebruiken zowel knopsloten als nachtschoten.

Ondanks dat het vooral voor films en televisie gebruikt wordt, kunnen deurslot vergrendelingen effectief zijn als ze correct worden geïnstalleerd en worden gebruikt met andere beveiligingsmaatregelen. Het is belangrijk dat de keten sterk en kort is, zodat een potentiële indringer niet zijn hand binnen kan krijgen om het slot uit te schakelen. Deurkettingen kunnen handig zijn omdat de eigenaar de deur op een kleine kier kan openen om pakjes en post te ontvangen zonder volledige toegang tot het huis of appartement te geven.

Een kaartslot komt het meest voor in hotels of motels. Het werkt als een nachtslot dat alleen kan worden ontgrendeld wanneer de juiste kaart, die eruitziet als een creditcard, ertegen wordt geveegd. De sleutelkaarten zijn magnetisch bedrukt met een digitale handtekening.

Hangsloten zijn nog een ander soort slot, meestal gebruikt om diefstal en indringers te voorkomen. Ze kunnen binnenshuis worden gebruikt, zoals voor kluizen en archiefkasten, in welk geval ze kleiner zijn en soms alleen kunnen worden geopend met een beveiligingscombinatie. 

Lees meer over sloten voor vakantiehuizen – https://www.locksecure.nl