Een cadeaubon is een bon die een waard vertegenwoordigd die de ontvanger naar eigen keuze kan uitgeven. De cadeaubon staat voor een bepaald bedrag die op dezelfde manier uitgegeven kan worden als geld in de winkels waar deze geldig is. Een cadeaubon is dus meestal beperkt in te wisselen: Dit kan alleen bij bedrijven die aangesloten zijn bij dat systeem.

De cadeaubon heeft over het algemeen een beperkte inwisseltijd van meestal ongeveer een jaar. Van origine was de cadeaubon een stuk papier, maar tegenwoordig is het meestal een soort van chipkaart of plasticpas met een tegoed erop.

Waarom de cadeaubon

Meestal wordt het geven van geld als cadeau voor hem of haar niet chique gevonden. Een cadeaubon of pas geeft echter aan de persoon die het krijgt en daarmee iets koopt, het idee het gekochte artikel cadeau te hebben gekregen. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel cadeaubonnen nooit verzilverd worden wat voor de uitgever van de cadeaubon of kaart pure winst is. De consumentenbond beweert dat het jaarlijks om een bedrag van om en nabij de 5 miljoen euro gaat aan bonnen die niet verzilverd worden.

Soorten cadeaubonnen

Cadeaubonnen kun je onderverdelen in verschillende soorten. Zo heb je de VVV bon en de boekenbon. Verder zijn er winkels die hun eigen cadeaubon uitgeven zoals Hema of Ikea. Dan zijn er ook nog tegoedbonnen waarmee je een bepaalde activiteit kunt doen zoals theater, een hotel of activiteiten op sportgebied.

Sauna cadeaubon

Ben je op zoek naar een passend cadeau voor jezelf of voor iemand die een dagje ontspanning verdiend? Dan kan een sauna cadeaubon uitkomst bieden! Met deze cadeaubon kan je terecht bij veel verschillende sauna’s door heel Nederland. Kortom een heerlijk dagje genieten en volledig tot rust komen. Op de website van Kortingsbonsauna.nl vind je alle sauna’s waar de cadeaubon geldig is. Veel plezier!