Een zakenreis in een vliegtuig kan veel tijd kosten. Vroegtijdig inchecken, vertragingen en drukte van medepassagiers zorgen ervoor dat de reis langer duurt dan nodig. Dit kan zakelijk gezien ongunstig uitpakken. Een reis met en privévliegtuig lost alle ongewenste factoren op.

Flexibiliteit door een privévliegtuig te huren

Met een privévliegtuig bepaal je zelf het reis- en vluchtschema. Inchecken vindt plaats ver weg van de drukke gates waardoor er geen tijdsverlies zal zijn. Flexibel is ook de keuze voor de luchthaven van vertrek en aankomst. Anders dan een normale lijndiensten kan een privévliegtuig flexibel gebruik maken van de meeste luchthavens ter wereld, waarbij vooral de kleine luchthavens ervoor zorgen dat de landing zal plaatsvinden in de regio van de zakelijke afspraak. Hierdoor ontstaat extra tijdswinst. Het vliegtuig is de wachtende partij. Loopt de bespreking uit dan zal het vliegtuig wachten tot de gast kan vertrekken. Het is mogelijk om een vliegtuig te personaliseren met het bedrijfslogo of bijpassende accessoires. Tenslotte geeft deze vorm van reizen veel meer discretie wat in de zakenwereld gewenst kan zijn.

Luxe reizen in een privévlieguig

Met een privévliegtuig kies je voor een maat gemaakte reis in een passend vliegtuig. Tijdens de reis zijn er veel voordelen die horen bij deze luxe manier van reizen. Je krijgt de beschikking over een first class catering of kiest zelf voor een catering die geheel is afgestemd op de eigen keuze. De kwaliteit van de stoelen zorgt ervoor dat je uitgerust de plaats van bestemming zal bereiken. Er zijn vele aanvullende diensten beschikbaar zoals het vooraf regelen van chauffeursdiensten, hostess service, valet parking en vertrek vanaf speciale viplounges. Geheel individueel op maat samen te stellen.

De prijs van een privévliegtuig

Er zijn geen standaardprijzen voor het huren van een privévliegtuig. Het is afhankelijk van de aanbieder, de gekozen opties, luchthaven van vertrek en aankomst, het type vliegtuig en de lengte van de vlucht. Allemaal variabelen waardoor de prijs wisselend zal uitvallen. Er zijn al vluchten te boeken met een prijs vanaf € 580 per vlieguur. Maakt het bedrijf vaker gebruik van dezelfde maatschappij dan zijn interessante kortingen mogelijk. De prijs bestaat altijd uit de huur van het vliegtuig, ook als er meerdere collega’s of zakenpartners tijdens de reis meevliegen. Er zijn meerdere aanbieders om snel en eenvoudig een privévliegtuig te boeken. Ieder bedrijf heeft zijn eigen vloot met verschillende vliegtuigen en maximale capaciteit aan inzittenden.

Bron: First Class Aviation