Gemakkelijk vervoer op Curaçao met een huurauto

Vakantiehighlights.nl Huurauto Curacao

Curaçao is een prachtig eiland in het Caraïbisch gebied met het hele jaar door heerlijke temperaturen en een warme zee om lekker in te zwemmen. Niet voor niets reizen zeer veel Nederlanders graag naar deze fijne bestemming voor een rustgevende zon-, zee- en strandvakantie. Naast de toeristen heeft curaçao natuurlijk een nauwe band met Nederland en vormt het tegenwoordig zelfs nog onderdeel als onafhankelijke staat binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Door het verleden zijn er ook vele oorspronkelijke bewoners van Curaçao die in Nederland woonachtig zijn en het eiland bezoeken om bij familie langs te gaan. Om je makkelijk over het eiland te verplaatsen zonder afhankelijk te zijn van openbaar vervoer of taxibedrijven is een auto huren op Curaçao aan te raden. Er zijn verschillende verhuurbedrijven op het eiland te vinden, zoals AutohurenopCuracao.nl en Huurauto-Curacao.com.

Rijden op Curaçao is veilig en niet eng

Sommige mensen vinden het lastig om in het buitenland te rijden, laat staan in een huurauto. Curaçao is echter een zeer makkelijke locatie om auto te rijden. De regels zijn vrijwel gelijk aan de regels in Nederland. Het tempo van het verkeer ligt mede door de staat van de wegen aanzienlijk lager dan in Nederland. Het is dan ook niet echt eng om op het eiland auto te rijden. Met ongeveer 400 vierkante kilometer is Curaçao kleiner dan Nederland en zijn de afstanden dan ook relatief kort en geschikt voor de auto.

Er wordt regelmatig getoeterd op de wegen op het eiland, maar dit is vaker om elkaar te groeten en te bedanken dan vanwege verkeersincidenten. De meeste huurauto’s zijn automatisch geschakeld, wat het rijden nog makkelijker maakt en je minder aandacht hoeft te besteden aan het schakelen en meer op de weg kan letten.

Een huurauto kun je online vanuit Nederland al boeken

Er zijn verschillende plaatsen waar je op Curaçao een auto kan huren. Er zijn een aantal lokale aanbieders van huurauto’s te vinden op Curaçao afgewisseld met een aantal grote internationale bedrijven met wereldwijde naamsbekendheid. De meeste autoverhuurbedrijven staan goed aangeschreven en zijn betrouwbaar. Het is altijd zaak om goed te kijken naar eventuele pechhulp en de verzekering van het voertuig.

In de meeste gevallen kun je ervoor kiezen om een eventueel eigen risico verlagen door iets meer te betalen. De meeste verhuurbedrijven zijn gevestigd op en rond het vliegveld en het is zelfs mogelijk om bij de grote bedrijven al vanuit Nederland online je auto te boeken, zodat je bij aankomst op het eiland direct in de auto kan stappen.