Kamperen in de Ardennen voor Beginners

Grand-Canyon

Natuurlijk kun je in de Ardennen terecht als je bergen wilt beklimmen, maar dat is lang niet het enige dat dit gebied heeft te bieden. Want juist die bergen maken het een strategische locatie, zodat er ook veel kastelen en ander historische bezienswaardigheden zijn. Daardoor kun je bij een week kamperen in de Ardennen wel degelijk cultuur snuiven en leren over de geschiedenis. Maar wat nog mooier is: het beste van twee werelden combineren! Dit is dan ook precies wat ik heb gedaan op mijn laatste vakantie naar de Ardennen, en het leverde mij de mooiste vakantie op die ik ooit heb gehad.

Veel historische locaties in de Ardennen zijn gefotografeerd vanuit een helikopter. Zelf houd ik van zowel bergbeklimmen als van geschiedenis, dus kwam ik op het volgende idee: zou het niet fantastisch zijn om die kerken, kloosters en kastelen te zien vanaf de bergtoppen? En andersom zou het ook prachtig kunnen zijn om de bergen en valleien van de Ardennen te bekijken vanaf een hoge kasteelmuur. Zodoende was de keuze snel gemaakt: ik pakte mijn bergschoenen en fototoestel in, en vertrok naar Camping Petite Suisse De camping ligt tegen een bergwand, dus leek deze me bij uitstek geschikt voor mijn doeleinden.

Tip: https://campingardennen.nl/arrangementen/wandelvakantie/

Daarin bleek ik gelijk te krijgen: in de omgeving van Petite Suisse liggen tal van historische dorpjes, met oude kerken en een prachtig kasteel. De berg naast de camping was vrij makkelijk toegankelijk, dus kon ik een aantal mooie plaatjes schieten. Helaas kon ik niet op de muren van het kasteel komen, maar er waren meer dan genoeg andere plaatsen waarvandaan ik de berg heb kunnen fotograferen en bekijken. Wat een uitzicht! Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in cultuur of bergbeklimmen aan om in de Ardennen te gaan kamperen. Als je niet van bergbeklimmen houdt, raad ik je toch aan om dit eens te proberen, al is het alleen maar voor het uitzicht. Hiervoor kun je natuurlijk ook een helikoptervlucht of een luchtballonvaart boeken. Hoe dan ook, ga omhoog en geniet van het uitzicht. Het zal je bijblijven, net als het mij bij zal blijven voor de rest van mijn leven.