Kunnen we nog zonder drones?

Kunnen we tegenwoordig nog zonder drones? Natuurlijk, dat lukt prima. Althans, dat denk je misschien als je er nog geen in huis hebt. Zonder drone red je het best, je hebt er nog geen moment eentje gemist. Maar ondertussen maak je er, ongemerkt, toch best vaak gebruik van. En de verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar meer zal worden.

Ik kan niet zonder!

Iedereen die nu, vandaag, beweert dat hij of zij écht niet zonder een drone kan, zal een beetje meewarig worden aangekeken en uitgelachen. Je moet wat, om je dure aankoop voor jezelf en anderen een beetje te verantwoorden, zullen we maar zeggen.

Nee, er zijn maar weinig mensen die op dit moment absoluut niet zonder hun, bijvoorbeeld, DJI Mavic 2 Pro drone, kunnen. Er zijn er wel meer dan genoeg die hun drone behoorlijk zouden missen als ze er geen gebruik meer van zouden kunnen maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan fotografen. Natuurlijk, zij kunnen best zonder drone, dat hebben ze jarenlang tenslotte gekund. Maar nu zij gewend zijn om mooie, scherpe foto’s vanuit de lucht te kunnen maken, zou het behoorlijk wennen zijn als zij hun ‘vliegende camera’ opeens aan de grond zouden moeten laten.

Ook mensen die veel filmpjes maken, bijvoorbeeld voor YouTube of mensen die hun vakanties documenteren, zijn behoorlijk aan hun drones gehecht geraakt. Beelden vanuit de lucht zijn vaak bijzonder om te zien, maken een video afwisselend, of geven de mogelijkheid om iets vanuit een compleet andere hoek te laten zien. Het is best voor te stellen dat zij voor hun gevoel moeilijk zonder hun drone zouden kunnen, al zouden ze dat natuurlijk best overleven.

Iedereen

Naast de mensen die zelf actief gebruik maken van drones, zijn er ook volop mensen die indirect gebruik maken van deze vliegende apparaatjes, zonder dat zij het zelf in de gaten hebben. Een drone wordt namelijk steeds vaker ingezet door tal van diensten en bedrijven om ons het leven zo makkelijk en veilig mogelijk te maken.


De brandweer bijvoorbeeld, vindt het maar wat handig om beelden vanuit de lucht te kunnen bekijken. Zeker bij een lastig te benaderen brand geeft hen dit een veel beter beeld van de situatie, zodat zij op een betere, veiligere en effectievere manier kunnen ingrijpen. Daar hebben we allemaal profijt van!

Ook de politie maakt steeds vaker gebruik van beelden van bovenaf, bijvoorbeeld om in beeld te brengen hoe groot een groep mensen is, of waar eventuele onveilige situaties kunnen ontstaan. Een drone is op zo’n moment een stuk sneller en makkelijker in te zetten dan bijvoorbeeld een helikopter. Dus zelfs als je het helemaal niet in de gaten hebt, heb je waarschijnlijk zeker wel een keertje met een drone te maken gehad, of ga je dat snel krijgen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een drone die pakketjes kan afleveren…