Leuke steden om te bezoeken in Overijssel

Wil je een keer erop uit? Ga dan eens op stedentrip naar de provincie Overijssel. Er zijn genoeg leuke steden om te bezoeken in deze provincie ons eigen land. In dit artikel lees je een aantal leuke steden om te bezoeken in Overijssel.

Bezoek Zwolle

Dit is de hoofdstad van Overijssel. Zwolle is een van de Hanzesteden. Hanzesteden zijn circa 200 Europese steden die in de middeleeuwen een handelsverbond vormden. Naast Zwolle zijn onder andere Doesburg, Zutphen, Hattem en Hasselt Hanzesteden. Zwolle is een van de grotere Hanzesteden. In Zwolle vind je onder andere een van de mooiste boekenwinkels van Nederland en het museum van Fundatie. In dit museum vind je belangrijke en invloedrijke kunstwerken. De kunstwerken zijn de afgelopen 50 jaar in Nederland gemaakt. Let op: dit museum is gesloten op maandag. Zwolle is ook een geschikte stad als je van wandelen houdt. Je vindt hier mooie gebouwen en monumenten. Als je Zwolle bezoekt moet je niet vergeten de Zwolse balletjes te proeven. Dit is een oud-Nederlandse Lekkernij uit de 19e eeuw. Heb je kinderen? Dan kan je de dag afsluiten met elektrisch karten. Via de website Kobalt.nl kan je makkelijk een arrangement reserveren. Ook als je geen kinderen hebt en zelf van racen houdt is een bezoekje aan dit kartcentrum de moeite waard.

Ga op stedentrip naar Kampen

Kampen is net als Zwolle een van de Hanzesteden. In Kampen zijn er veel diverse activiteiten die je kunt doen. Je kunt er goed winkelen, op terrasjes zitten of een evenement bezoeken. Als je van cultuur en kunst houdt heb je keuze uit diverse musea, zoals het Stedelijk Museum en het Ikonenmuseum Kampen. Als je van bier houdt moet je niet het Biermuseum Kampen overslaan. Je kunt hier ook een proeverij reserveren, waarbij je onder andere een fles Kamper kunt proeven. Als je van water houdt is Kampen dé stad voor jou. Kampen is namelijk omringd door water. Je kunt hier ook diverse vaartochten doen, zoals varen met de veerman van Kampen. Je kunt hier kiezen uit diverse tochtjes, zoals het Rondje Kattegat of de River Cruise.

Ontdek Hengelo

In Hengelo vind je heel veel winkels. Hierdoor is het een goede keuze als je wilt gaan winkelen. Je vindt in deze stad diverse winkels, van speciaalzaken tot familiebedrijven. Als je Hengelo bezoekt met kinderen kan je onder de kinderboerderij ’t Weusthag, Kidscity of Jump XL bezoeken. Vlakbij Hengelo kan je ook genieten van de mooie natuur. Bezoek bijvoorbeeld het Landgoed Kaamps in Deurningen. De dag kan je gezellig afsluiten bij het muziekcafé de Cactus of Club Merlijn.


Neem ook eens de trein naar een stad in plaats van de auto. Je bespaart jezelf hier veel parkeerkosten mee. Via de NS spoorwinkel en aanbieders zoals Groupon scoor je goedkoop treintickets.