Bij een vakantie in Oostenrijk denk je vast aan een skivakantie. Lekker in de sneeuw, op je ski’s of snowboard de pistes af. En daarna natuurlijk een ander onderdeel van een wintersportvakantie: de gezellige après-ski. Maar wist je dat je in Oostenrijk ook prima in een ander seizoen terecht kan? Niet voor een skivakantie, maar wel om te genieten van de prachtige natuur. En van de gezelligheid natuurlijk, want die is er ook nog steeds nadat de sneeuw gesmolten is.

Oostenrijk in de zomer

In de zomer is Oostenrijk een ideaal land voor wie niet per se op zoek is naar een vakantieadres met hele hoge temperaturen. Gemiddeld liggen de temperaturen zo rond de 23 à 24 graden: dat is lekker zomers, maar niet zodanig warm dat je alleen nog maar stil wil blijven liggen, en vooral niet bewegen.

Want bewegen, dat kun je nu juist in Oostenrijk als de beste. De bergen waar je tijdens de wintersport nog vanaf zoefde toen er sneeuw op lag, zijn nu enorm uitnodigend om eens een lekkere wandeling op te maken. Sneeuw is er nog steeds hoor, maar dan alleen op de bergtoppen. Daarbuiten is Oostenrijk in de zomer prachtig groen, en zijn de Alpen bij uitstek een bestemming voor wandelaars. Geniet van de bosrijke valleien en mooie watervallen in Tirol bijvoorbeeld. Hotels zijn er genoeg, en net als in de zomer zijn er natuurlijk ook genoeg restaurants waar je ’s avonds aan kunt schuiven voor een schnitzel. Ook leuk en handig is een vakantiewoning in Oostenrijk. Die vind je er volop, zowel binnen als buiten de toeristische gebieden. Een vakantiewoning huren kan zeker de moeite waard zijn als je met een wat groter gezelschap reist: niet alleen verblijf je op deze manier allemaal gezellig bij elkaar, de kosten kunnen per persoon ook nog eens veel lager zijn dan wanneer je kiest voor een hotel.

Wil je een vakantiewoning huren, dan kun je natuurlijk ook terecht in Wenen. Hier geniet je niet alleen van de prachtige Oostenrijkse natuur, maar ook van alle cultuur en historie die deze adembenemende stad te bieden heeft. Bekijk de paleizen, de Wener Staatsopera, maar sla ook zeker de mooie winkelstraten en hippe buitenwijken niet over. Wenen is een fijne stad om te bezoeken in de winter, maar kan dan wel erg koud zijn. In de zomer is het er echter meestal boven de 20 graden, en is het een stuk aangenamer vertoeven.