Vakantie Turkije boeken doe je zo:

Even heerlijk weg en genieten van het mooie weer. Dat kan heel goed in Turkije. Hier kan je met het hele gezin genieten van de zomer. Je kan een vakantie naar Turkije bijna bij elke vliegmaatschappij wel boeken. In Turkije zijn heel veel mooie resorts zoals Miracle Resort. Maar zijn er regels en eisen waar je aan moet voldoen om op vakantie te gaan naar Turkije? Dat vertellen we je hier.

De kleurcode

Zoek voor dat je iets gaat boeken waar het resort ligt. Het is belangrijk dat je niet in het rode gebied boekt. Hier mag je niet reizen vanwege veiligheidsredenen. Er zullen hoogstwaarschijnlijk ook geen resorts te vinden zijn in het rode gebied. Hier is het ook gevaarlijk om te komen. Het rode gebied loopt bij de grensgebieden met Syrië en Irak. Ga je toch naar het rode gebied toe? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor wat er kan gebeuren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan je niet of waarschijnlijk niet helpen als je dan in de problemen komt. Het oranje gebied bezoeken moet alleen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig om in een oranje gebied op vakantie te gaan. Doe dit dan ook alleen bij een familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Als je toch naar het oranje gebied gaat ben je net zoals bij het rode gebied zelfs verantwoordelijk. In een geel gebied kan je wel reizen. Er zijn natuurlijk wel wat risico’s. De veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid je reis daarom wel goed voor. Je moet je goed inlezen voor dat je aan je reis begint zodat je geen gekke dingen onderweg tegen komt en gewoon goed van je vakantie kan genieten.

Paspoort en visum

Je moet een geldig paspoort of een geldig ID kaart hebben waarmee je je kan identificeren. Bij aankomst in Turkije moet je paspoort of ID kaart nog 6 maanden of langer geldig zijn. Is dit niet het geval kan je helaas het land niet inreizen. Ook heb je een visum Turkije nodig. Reis je met kinderen onder de 18 jaar? Check dan welke documenten je nodig hebt en mee moet nemen. Zo voorkom je gedoe bij de grenscontroles.

Wegverkeer en verkeersveiligheid

Reis in Zuidoost van Turkije niet over de weg na zonsondergang. Wees in het hele land voorzichtig in het verkeer. Het rijgedrag van veel verkeersdeelnemers is gevaarlijk. Als er doden zijn gevallen bij een verkeersongeluk neemt de Turkse politie de chauffeurs van alle betrokken voertuigen in hechtenis. Ook als zij niet schuldig zijn aan het ongeval.

De Turkse politie voer in het hele land identiteitscontroles en verkeerscontroles uit. Zorg er dan ook voor dat je je altijd kan identificeren zodat je niet in de problemen komt. Als je je ID kaart of je paspoort niet mee hebt dan kan je in de problemen komen met de politie en zou je hoogstwaarschijnlijk mee moeten naar het bureau. Luister altijd naar de politie en volg hun instructies. Zo voorkom je ook problemen en kan je snel weer doorrijden.