Wat je moet weten als je een auto gaat huren in Costa Rica

Van tropische jungles en weelderige nevelwouden tot vele prachtige stranden, Costa Rica is een natuurparadijs en een must-see voor natuurliefhebbers. Costa Rica zit vol met prachtige plekken om te bezoeken, dieren om te zien en leuke activiteiten om te doen. Costa Rica is zo’n leuk land. Als je eenmaal begint met verkennen, wil je zoveel mogelijk zien. Een auto huren costa rica is daarom een ​​prima manier om je te verplaatsen. In dit artikel lees je alles over autoverhuur in Costa Rica.

Hoe een auto huren in Costa Rica?

De voordelen van het huren van een auto in Costa Rica liggen voor de hand. U kunt in uw eigen tempo gaan waar u heen wilt zonder gebonden te zijn aan schema’s zoals rondleidingen of openbaar vervoer. Ervaar Costa Rica als een local.

Hoewel relatief klein, is meer dan 50% van het land bedekt met dicht groen regenwoud. Dit betekent dat uw doelwit verder weg kan zijn dan u denkt. Deze gids laat u precies zien hoe u een auto kunt huren in Costa Rica en waar u op moet letten als u door het land rijdt.

Wat heb ik nodig om een ​​auto te huren in Costa Rica?

Bij het huren van een auto in Costa Rica dient u de volgende documenten mee te nemen:

  • Rijbewijs van het land van herkomst
  • ID-kaart (paspoort)
  • Creditcard op uw naam
  • Costa Rica autoverhuur verzekering

De wettelijke rij leeftijd in Costa Rica is 18 jaar. De minimumleeftijd om een ​​auto te huren hangt echter af van het agentschap. In de meeste gevallen moet u minimaal 25 jaar oud zijn, maar we kunnen tegen een toeslag chauffeurs ouder dan 21 jaar accepteren.

Alle chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, paspoort met geldige toeristenvisum stempel en een creditcard voor (borg)betaling. Costa Rica heeft geen internationaal rijbewijs nodig, tenzij uw rijbewijs in Latijnse karakters is.