Welke landen in Azië zijn geschikt om met een gezin naar toe te reizen?

Ben je een reiziger in hart en nieren en merk je dat de kids op een leeftijd zijn om ze mee te nemen op een verre reis? Of ga je binnenkort voor het eerst op vakantie buiten Europa met het gezin en ben je je daarom goed aan het oriënteren? In beide gevallen wil je maar al te graag weten welke landen in Azië geschikt zijn om met een gezin naar toe te reizen. We hebben de belangrijkste informatie voor je verzameld.

Naar wat voor soort reis gaat je voorkeur uit?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen, is naar wat voor soort reis je voorkeur naar uit gaat. Wellicht zijn je kinderen al oud genoeg voor een avontuurlijke hike of je opgroeiende kinderen laat je graag kennismaken met een avontuurlijke jungle. Azië staat bekend om tal van leuke activiteiten, waaronder snorkelen, hiken, op safari gaan, raften en zwemmen.

Azië staat bekend om de gastvrije en vriendelijke cultuur

Landen zoals Indonesië, Vietnam, Maleisië, Thailand, Myanmar, China, Cambodja en Sri Lanka lenen zich perfect voor een vakantie met het hele gezin. Deze landen in Azië staan bekend om de gastvrije en vriendelijke cultuur en de locals doen er graag alles aan om je zo onbezorgd mogelijk te laten genieten van de reis. Zo kun je met het gezin prima rondreizen door Indonesië om verschillende eilanden van dit prachtige land te ontdekken.

Een actieve vakantie en ontspannende vakantie zijn goed met elkaar te combineren

Wist je dat in de bovengenoemde landen in Azië een actieve vakantie en ontspannende vakantie erg goed met elkaar te zijn combineren? Ideaal als je bijvoorbeeld de ene dag een leuke wandeling maakt in de jungle, maar de dag erna maar al te graag even bij wilt komen in het zwembad. Ook bieden deze landen meer dan genoeg fraaie accommodaties waar je prima een aantal weken kunt spenderen. In dat geval heb je altijd de mogelijkheid om dagtochten te boeken naar de leukste highlights van het land. Wat de beste invulling is van je vakantie, hangt dus vooral af van je persoonlijke voorkeur en de leeftijd van de kids.