Skip to content

De wereldwonderen van Arizona

Grand-Canyon

Krijg je geen genoeg van hiken in de natuur? Snak je naar nog meer rijke geschiedenis? Maar ben je ook een liefhebber van een warm klimaat? Dan is de Amerikaanse staat Arizona echt iets voor jou. Hier kun je je uitleven in typische Amerikaanse westerse steden, en tegelijkertijd ontsnappen aan de drukte van deze steden. Laat je betoveren door oeroude canyons, die je piepklein doen voelen en je adem wegnemen.

Adembenemende canyons

De staat Arizona doet je al snel denken aan een van de meest bekende canyons van de wereld: de Grand Canyon. Dit is ook geen wonder, aangezien Arizona ook wel de Grand Canyonstaat genoemd wordt. De Grand Canyon is ontstaan en uitgesneden door de Colorado Rivier en doet je stilstaan bij de kracht en wonderen van moeder natuur. In de ochtend en avond gloeien de enorme muren van de canyon helemaal op en doet de prachtige roodoranje gloed je versteld staan. Het is daarom een must om de Grand Canyon in het aanbreken van de ochtend te bezichtigen. Zo is het net of je de allereerste zonsopgang beleeft.

Tours en wandeltochten

Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om de Grand Canyon van dichtbij te bezichtigen. Dit kun je doen door verschillende wandelroutes te nemen. Je krijgt echt het gevoel te worden opgeslokt door de canyon door te wandelen langs de dichte muurformaties. Let er wel op dat tijdens de winter de wandelroutes gesloten zijn. Er zijn ook tal van kanoroutes beschikbaar over de Colorado rivier. Laat je meevoeren met de stroming van de Grand Canyon en geniet van de rijke geschiedenis die de muren aan je uitbeelden op het pure blauwe water van de rivier. Als je geen genoeg krijgt van de Grand Canyon, dan is Glen Canyon ook nog een aanrader. Deze canyon staat bekend om het meer Lake Powell, dat is aangelegd door de mens. Tussen 1956 en 1965 was namelijk de dam van Glen Canyon gebouwd. Deze heeft de Colorado revier geblokkeerd en zo is Lake Powell ontstaan.
Je kunt door middel van een veerboot volop genieten van Glen Canyon. Mocht wandelen of kanoën niet jouw ding zijn, neem dan een tour met de auto door Monument Valley. Deze vallei grenst tussen de staten Utah en Arizona en staat bekend om zijn rotsachtige rotsformaties, dramatische buttes en duinen. Op deze manier kun je onder het genot van een heerlijke airconditioning toch genieten van de rijke landschappen van Arizona.

Geschiedenis en western towns

Als je het natuurschoon van Arizona hebt verkent en toe bent om weer even onder de mensen te zijn, dan bieden steden als Sedona en Jerome uitkomst. Sedona is een stad omringd door rotsformaties en veel groen, wat het erg sfeervol maakt in het midden van de woestijn. Je kunt de stad en omgeving onder andere ontdekken met een mountainbike. Zorg er altijd wel voor dat je voldoende water bij de hand hebt; uitdroging of een zonnesteek is het laatste wat je wilt oplopen tijdens je trip in Arizona. Voor de avonturiers en geschiedenisfanaten is Jerome een attractie op zich. Jerome was ooit een oude mijnstad, maar halverwege de vorige eeuw werden alle mijnen gesloten. Het oude deel van de stad is dan ook een soort van spookstad geworden, wat het een aantrekkelijke toeristische trekpleister maakt. Maar een spookstad alleen is het niet. Vele oude gebouwen zijn gerenoveerd, wat zorgt voor een dynamische en sfeervolle balans tussen oud en nieuw. Kortom, perfect voor liefhebbers van de Amerikaanse geschiedenis en cultuur.

Deel jouw ervaring

Er is nog zoveel meer moois te zien in Arizona. Lijkt het je leuk om jouw highlights en ervaringen te delen met ons? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.