Zo ga je goed voorbereid met je elektrische fatbike op vakantie

Zo ga je goed voorbereid met je elektrische fatbike op vakantie

Er is geen betere manier om op vakantie de omgeving te ontdekken dan door te fietsen, al helemaal op een elektrische fatbike. Door de trapondersteuning maakt de fiets het namelijk een stuk makkelijker om in een korte tijd lange afstanden af te leggen, en de brede banden zorgen voor een comfortabel rij ervaring. Wanneer je je elektrische fatbike op vakantie meeneemt is het echter wel belangrijk om goed voorbereid te zijn. Daarom hebben we in deze blog een aantal punten op een rijtje gezet die ervoor zullen zorgen dat jij goed voorbereid met je elektrische fatbike op vakantie zult gaan zodat je heel de vakantie fietsplezier kunt hebben!

1. De accu

De accu is het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets, zonder is het namelijk niet mogelijk om de trapondersteuning te gebruiken. Zorg er daarom voor dat de accu volledig is opgeladen voordat je op vakantie gaat en vergeet niet om de oplader ook mee te nemen! Mocht je op vakantie zelf niet vaak toegang hebben tot een oplaadpunt, dan zijn er ook mogelijkheden om je accu te maximaliseren zodat je er langer mee kan doen. Kies bijvoorbeeld altijd voor de kortste route en vermijd indien mogelijk heuvelachtige wegen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de trapondersteuning af en toe uit te zetten, wanneer deze niet nodig is.

2. De banden

Naast de accu, is het ook belangrijk om de banden van je fiets te controleren voordat je op vakantie gaat. Controleer ze bijvoorbeeld op slijtage en zorg dat ze de juiste bandenspanning hebben. Hoe hoog de bandenspanning moet zijn kan je vaak vinden op de zijwand van de banden of zoek dit indien nodig online op. Daarnaast is het verstandig om altijd een kleine fietspomp mee te nemen op vakantie. Zo voorkom je dat je midden in de bergen met een lege band komt te staan.

3. Overige tips

Vooral op vakantie, is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Zorg er dus voor dat je altijd goed werkende fietsverlichting hebt, zowel van voor als van achteren. Daarnaast is het handig om een fietstas aan te schaffen, zodat je hier eventuele spullen in kan doen, zoals eten en drinken voor onderweg. Hier kan je dan ook de eerder genoemde fietspomp in doen, en eventueel een klein reparatiesetje, waarmee je bijvoorbeeld een band kan plakken.  

Mocht je door het lezen van deze blog nou enthousiast geworden zijn en ook met de fatbike op vakantie willen, kijk dan eens naar het brede assortiment aan elektrische fatbikes van Matrabike. Hier kun je een elektrische fatbike kopen waar je gegarandeerd heel de vakantie plezier van zult hebben!